top of page

Asgari Ücret Arttırılmasın; Gerek Yok!

Toplam çalışan sayısının %43ünün asgari ücretli, %17sinin asgari ücretin altında ücretli, asgari ücretin 2324TL, 4 kişilik bir aile için açlık sınırının 2447TL, yoksulluk sınırının 7973 TL olduğu memleketimde, kavramların ne olduğunu bilmeden lütfen asgari ücrete artış talebinde bulunmayın. Sizlere açıkladıktan sonra göreceksiniz ki asgari ücret fazla bile!


Kavramlarla başlayalım...


Açlık sınırı dediğimiz, sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme için gerekli gıda harcamasını içerir.


Yoksulluk sınırı ise, açlık sınırında tanımladığım gıda harcamasına ilave olarak, kira, elektrik, su, yakıt gibi konut, giyim, ulaşım, eğitim, sağlık, vb ihtiyaçlar için yapılması zorunlu aylık diğer harcamaları kapsar.


Kuraklık ve sonucu olan kıtlık kapıda...2021 kıtlığı ciddi hissedeceğimiz bir yıl olacak. Hal bu iken, gıda harcamalarımız ciddi düşecek. Bulabildiğimiz gıdanın fiyatı o kadar artacak ki alamaz hale geleceğiz. Alamayınca gider kalemlerimizden en büyüğü olan gıda giderimiz ciddi anlamda düşecek.


Asgari ücreti arttırmaya gerek yok. Lütfen...


31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kılıçdaroğlu Neyin Peşinde?

Bir insan düşünün hesap uzmanı olsun, SSK Genel Müdürlüğü yapmış olsun, ondan sonra gaf üzerine gaf, laf-ı güzaf... Son ettiğin...

Comentários


bottom of page